De Energie-cirkel van 4, die elke seconde in beweging is in ons.

Vorige Artikel 9 van 14 Volgende

Vandaag geef ik jullie, jou, mijn Energie-cirkel van 4 mee!

Als remainder aan de natuurlijke energie beweging, die vanaf jouw geboorte gestart is en pas vanuit Aarde t.o.v jou weer stopt, als jij haar Leven verlaat.

Dus is deze Energie-cirkel al aanwezig bij baby's, dreumes, peuter, kleuter, lagere school kind, pubers, jong volwassenen, volwassenen en dus alles daarboven!

Ik zeg dit even heel specifiek, want vaak denken we dat veel zaken voor volwassenen anders gelden, als voor jongeren, tieners, kinderen en de aller kleintjes.

Echter in het geval van de Energie-cirkel van 4, leeft en BEWEEGT ze in ieder van ons.

Ik zal haar uitleggen en dan mag je op de illustratie zoals hierboven eventjes MEE-kijken.

Wat je ziet, is letterlijk de beweging van Energie, die we vanuit Aarde en haar Wereld daaromheen, elke seconde IN-laden.

En dat inladen, gaat constant door, 24 uur per dag, zelfs als we slapen.

Energie stopt namelijk niet met bewegen, dus zijn het biljarden balletjes die overal zwieren, dansen, vastplakken en voortbewegen in alle richtingen.

 

 

Nu heeft ons mensenlijfje hier een prachtig systeem in, want van nature is Aarde-energie wel een vastplakker, maar ze kan ook heel makkelijk weer loslaten.

Dit loslaten, ONT-laden, doet ons lijfje door te bewegen & geluid te maken.

Waarbij er altijd in meer of mindere mate, energie overblijft na het ONT-laden.

Deze overgebleven energie, verzamelt zich in een rest-veld en dat noemen we een Spanning-veld.

Is er teveel  rest-spanning nog voelbaar, dan zal ONT-spanning nodig zijn, om deze rest spanning los te laten.

Doen we dit namelijk niet, dan zet deze spanning zich VAST in het lijf.

ONT-spannen, hoeft hierin niet altijd een beweging te zijn, maar gaat juist om ZACHT worden van het systeem.

Spanning geeft namelijk technisch, een gevoel van "strak" staan, FILE ervaring, iets wordt te lang vastgehouden....letterlijk dus.

Door het lijf en de hersenen te verzachten, geef je ze de mogelijkheid om het laatste stukje "spanning" los te laten.

 

Hoe verzachten wij?

Verzachten kan letterlijk een aanraking betekenen, maar dit hoeft niet.

Een menselijk systeem, verzacht als het dingen doet waar ze blij van wordt en waarbij we in dit geval, totaal geen spanning ervaren.

Wat je vaak ziet bij kinderen, tegen papa of mama aan op de bank, filmpje, dekentje, duimpje in hun mond en hangen....ideale verzachter! 

Realiseer je echter wel, het IN-laden blijft tegelijkertijd doorgaan, dus als jij vol zit met van alles, zal dit bankhangen tegen jou als ouder aan, een negatief effect hebben. Immers het kind zal dan jouw spanningsveld ervaren!

 


 

Waarom geef ik jou, jullie dit vandaag mee?

Omdat we ons vaak niet bewust zijn van deze 4 en wel allemaal deze cirkel 24 uur per dag BE-leven.

Dus is het een hele belangrijke om wel bij stil te staan, want het geeft vaak heel veel antwoorden op jouw kind en zijn of haar gedrag en/of gemoeds-toestand.

Wordt er veel meer ingeladen, dan er ruimte wordt gegeven om te ontladen, dan zie je dat kinderen vaak heel moe worden, hoofdpijn en buikpijn klachten krijgen, concentratie problemen en hoe langer dit duurt, hoe meer de ophoping van de constante energie zich negatief gaat vastzetten in een enorm spanningsveld in lijf en hersenen.

Een veld dat zo groot kan worden, dat het kind, de tiener, de jongere, maar dus ook de baby, niet meer vanuit het zelf dit kan ont-laden.

En hoe langer zo'n toestand duurt, hoe meer het lijfje en de hersenen een reactie gaan geven.

OVER-LOADED aan Energie IN-lading, wordt dan de code!

 

 

Dus is het heel belangrijk, dat er ELKE dag ruimte gegeven wordt, meerdere keren per dag, om Energie te ONT-laden!

Even lekker geluid maken, springen, bewegen, rondjes rennen, dansen, zingen, tekenen, gek doen, kussen gevecht, etc etc.

Hoeveel er ONT-laden mag worden, zal dus per mens(je) verschillen, want de ene heeft van nature een veel beter Energie ONT-lading-systeem, als de ander.

En na het ONT-laden, goed kijken of er nog spanning achter is gebleven en zo ja, ONT-spanning aanbieden.

Ik neem aan dat jullie als grote mensen snappen, dat deze Energie-cirkel dus ook op jou, jullie leven van toepassing is! 

Dus sta zelf ook elke dag hierin stil en stel jezelf vanuit alle vier  de volgende vragen:

Hoeveel ruimte heb ik om IN te laden vandaag?

Hoeveel mag ik nog ONT-laden?

Waar zit nog spanning in mij opgeslagen?

Hoe kan ik deze spanning vandaag ONT-spannen?

Iets voor de rest van jouw, jullie LEVEN, immers deze cirkel stopt nooit!

 

Als laatste!

Energie staat in voelbare materie gelijk aan Elektriciteit. Dus reken maar uit, als jij en/of jouw kind een goeie voeler is: hoeveel Elektriciteit er per dag voelbaar is via jouw systeem en hoeveel LADING dit MEE-geeft!

 

 

 


** Als kinderen niet kunnen slapen, staan ze vaak nog helemaal aan van teveel lading. Meestal een teken, dat er te weinig ruimte is geweest op die dag vanuit het kind zelf of de omgeving voor de ONT-lading, dus ook hierin: ruim voor het slapen gaan even de ONT-laadt check!

Waarbij ik veel kinderen ken, die liever IN-laden, dan ONT-laden, dus deze hebben jouw hulp nodig om alsnog te ONT-laden en vervolgens via de slaap verder te ONT-spannen. Even SAAI wandelen voor het slapen gaan, is vaak ook een hele goeie!

** Als kinderen ONT-ploffen na een schooldag, extreem chagrijnig zijn of een kort lontje hebben, dan beginnen ze dan dus pas met de ONT-lading van alles wat er nog uit mag!

** In periodes die onverwachts veel Lading aan een kind/jongere mee-geven en als deze periodes in tijd ook nog langer duren, zal de ophoping van constante IN-lading, extra tijd nodig hebben, om alsnog te ONT-laden en vervolgens te ONT-spannen.

Zo zie je vaak bij scheidingen, ouders die onverwachts overlijden en/of langdurig ernstig ziek zijn, het vele IN-laden van het kind in die periode, pas jaren later gaat ONT-laden.

Omdat er dan pas ruimte is. 

Zet je dit laatste naast de Corona-periode waar we nu inzitten: dat zie je een onverwachte langere periode van constante nieuwe IN-lading! 

Dus hou hier rekening mee, dat zodra Corona wat meer naar de achtergrond is, veel kinderen, tieners, jongeren, maar ook de rest van de wereld, nog heel wat zal gaan ONT-laden. 

O ja, burn-out is ook vaak een gevolg van een langere periode van teveel IN-laden en geen ruimte vanuit het zelf of de situatie genomen/gekregen, om te ont-laden. 

 

 

 

 

 

 

Ons gastenboek hieronder, geeft de ruimte aan jou om wat te schrijven. Leuk als je dit doet! 

Gastenboek

  • 25-02-2021 - Ohh die witte vuurvogel... !! Dank je voor het delen. lees meer
  • 22-02-2021 - Ik ben in een magische bijzondere mooie reis beland.........wow......! lees meer
  • 16-02-2021 - De OM steen ontvangen, hij is prachtig net zoals het...  lees meer
Plaats een bericht

© 2014 - 2021 Ik adem wolkjes Licht & Liefde, samen met jou. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel