30-08-2020 Altaartje in de maak, inkijkje vanuit mijn atelier.

Vorige Artikel 91 van 133 Volgende

 

Al jaren maak ik altaartjes, dit van hout wat afkomstig is van een oud schip en wat vol mosjes, groen en andere zaken zit. Hout dat jaren in de zee heeft rondgedopperd en nu door Seth in prachtige blokjes is gezaagd. Blokjes waar ik dan weer altaartjes van maak.

Ik neem jullie vandaag mee in mijn atelier en laat zien hoe ik een altaartje maak.

Foto hierboven is het blokje onbewerkt en op de foto hieronder zie je dat ik haar reeds heb ingesmeerd met boekbinderslijm. Deze lijm gebruik ik veel, want ze droogt transparant op en je kunt er heel mooi chinees rijstpapier en/of vloeipapier mee verbinden op hout.

 

 

Als de lijm er net op zit, plak ik er eerst wat vloei en/of rijstpapier op en daarna lak ik het nog een keer af. Vervolgens werk ik met andere soorten papier en bladgoud om de basis neer te zetten.

Deze basis vormt zich altijd door mijn afstemming op de persoon voor wie ze is. Dus door deze lijnen aan te zetten vanuit mijn velden, tonen zich de kleuren voor de persoonlijke basis. Waarbij de velden precies aangeven, van wat nu mee mag en belangrijk is in overdracht.

Wat maakt dat het een overdracht kan worden van hoe iemands velden er bv letterlijk uitzien, maar het kan ook een overdracht worden van wat iemand juist nu nodig heeft. Ook tonen de kleurvelden mij precies de persoon, van hoe deze nu in zijn of haar vel zit en dit maakt dat de basisvorm al heel veel verteld, over wat nu belangrijk is om mee te geven.

 

 

Nou en als de basis dan helemaal staat, dan ga ik verder met illustreren, net zolang totdat ik letterlijk hoor: stop! En dan is de cirkel rond en het altaar klaar om afgelakt te worden.

Waarbij de illustratie de basis versterkt en letterlijk als een soort schrift is. Dus de illustratie's die verschijnen, kan ik lezen als taal en geven mij de volgende sleutel voor de persoon. Wat hierin ook nog eens letterlijk in taal mee gegeven mag worden, geef ik op schrift mee.

 

 

Nou en dan ziet het er in dit geval zo uit!

© 2014 - 2021 Ik adem wolkjes Licht & Liefde, samen met jou. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel