De ander is jouw Boek!

Vorige Artikel 129 van 129

Vanuit mijn praktijk, heb ik steeds meer gesprekken met orthopedagogen, psychologen, psychiaters, docenten, groepsleidingen, kinderdagverblijf leidsters en velen anderen die in de reguliere gezondheidszorg en/of het onderwijs werkzaam zijn.

Ik heb zelf ruim 15 jaar als therapeute en trainster in de reguliere gezondheidszorg gewerkt en nu het 2020 is, reist bij mij steeds vaker de vraag: wat is eigenlijk regulier?

En aan de vragen van degene die aan mijn tafel zitten, kan ik inmiddels concluderen, dat steeds meer zich deze vraag gaan stellen.

Want het begint ergens met een voelen, je ziet ineens de ander anders, je weet ineens dat de oplossingen uit het boekje niet kloppend meer zijn en toch zijn daar de enorme vraagtekens.

Want hoe dan, wat past dan wel?

Waarbij er steeds meer zijn, die de vraagtekens voorzichtig los durven te laten en gaan kijken wat mag zijn.

Echter velen laten het ook weer los, duiken de oude aangeleerde methodes in en doen daardoor zichzelf en ook de ander uiteindelijk toch tekort.

Niet bewust, want we zitten nu eenmaal in een brug, onderweg naar nieuwe zorg en nieuw onderwijs. Waarbij op deze aarde, onderwijs en zorg altijd de voorlopers zijn en tegelijkertijd de achterlopers. Immers daar komen de nieuwe manieren van zijn als eerste naar binnen en daardoor lopen ze meteen achter, want de antwoorden op wat het nieuwe vraagt, is er nog niet.

Ik wil dan ook graag een oproep doen!

Aan allen die in de gezondheidszorg en het onderwijs werken, blijf alsjeblieft ÖPEN staan. Durf anders te zien, anders te weten en anders te horen. Ook al heb je kennis uit allerlei studies, boeken, volg je symposiums, laat je je wereldwijd bijscholen en heb je al heel veel ervaring. Het zit hem namelijk niet in jou, maar in de ander...

Het is de ANDER die voor jou staat op dit MÖMENT, die jou weer anders zal Öpenen! Niet het boek, de studie of de jaren van jouw eigen ervaring.

Iets zoals het altijd al werkt op deze Aarde, we geven elkaar les.

Omdat we uit een periode op deze aarde komen, waarin we gewend zijn geraakt, om alles via onze hersenen aan te leren en dus oa via lesstof uit een boek, zijn velen "vergeten" dat wij allen samen de boeken zijn.

Wij zijn de lesstof die gezien, gehoord en gelezen mag worden.

Wij zijn hier dan ook oa op deze Aarde, om elkaar les te geven. Dus zijn wij ook AAN-wezig in klassen, ziekenhuizen, opname groepen, kleuterklassen, geriatrie, BSO, kinderdag verblijven, intensive care...

De komende eeuw zal er vanuit deze Aarde, een steeds groter beroep gedaan worden, op het (aan) voelen van de mens tov alle andere levensvormen om hen heen.

Omdat het (aan) VOELEN, het zien opnieuw zal Öpenen, het weten opnieuw zal Öpenen en het horen opnieuw zal Öpenen.

Dus is het aan jou..

Als de ANDER ineens voor je staat en je AAN-kijkt.

Kijk je dan terug en VOEL je wat de ander NU vraagt of sla je je bekende oude boekje open...

** Als je je bekende oude boekje open slaat, zal jouw zicht niet het nieuwe ZIEN. Immers dan kijk je met je hersenen, want die hebben dat oude boekje al jaren geleden opgeslagen.

Mariette Eikelboom

www.lichtfladderaars.com

 

 

Ons gastenboek hieronder, geeft de ruimte aan jou om wat te schrijven. Leuk als je dit doet! 

Gastenboek

  • 26-01-2021 - Zo zonneklaar heerlijk de nieuwe lichtmodule! En dat op 13-09...  lees meer
  • 23-01-2021 - Gisteren kwam mijn zonnedrager binnen. Wat is ze mooi, wat...  lees meer
  • 23-01-2021 - Gisteren vloog ze binnen, vol zonnekracht. Zonnedrager ☀️, recht mijn...  lees meer
Plaats een bericht

© 2014 - 2021 Ik adem wolkjes Licht & Liefde, samen met jou. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel